Bagaimana untuk menghentikan Deezer daripada menghantar mesej yang anda dengar di Facebook

Mereka yang mempunyai akaun Deezer yang dikaitkan dengan profil Facebook mereka mungkin harus berurusan dengan jawatan automatik di rangkaian sosial yang menunjukkan apa yang pengguna mendengar. Orang yang memilih untuk menjaga aktiviti mereka secara peribadi dalam perkhidmatan mungkin menghalangnya daripada dilakukan. Sama seperti di Spotify saingan, sebagai contoh, sangat mudah untuk menghalang platform streaming muzik daripada menyiarkan pada rangkaian sosial apa yang anda dengar. Lihat langkah demi langkah bagaimana menukar konfigurasi di tapak perkhidmatan.

Senarai mempunyai 20 petua untuk menggunakan Deezer dan mendengar muzik dalam talian dan di luar talian

Berikut adalah cara untuk menghentikan Deezer daripada menyiarkan aktiviti Facebook anda.

Langkah 1. Akses Deezer melalui penyemak imbas web (www.deezer.com) dan log masuk ke akaun anda yang berkaitan dengan Facebook;

Masuk ke Deezer

Langkah 2. Klik ikon alat di sebelah foto profil anda (di sebelah kiri) dan pilih pilihan "Tetapan Akaun";

Log masuk ke tetapan akaun Deezer anda

Langkah 3. Pada skrin yang akan dibuka, klik tab "Pemberitahuan dan Perkongsian";

Langkah 4. Dalam bahagian "Muzik Sosial" hapus centang pilihan untuk Facebook.

Nyahpasang perkongsian dengan Facebook

Untuk memulihkan tindakan, ulangi prosedur dan semak semula kotak.